Conteu se smiješi novi trenerski posao

Prenose italijanski mediji

Conteu se smiješi novi trenerski posao

Italijan Antonio Conte mogao bi vrlo brzo ponovo uskočiti u trenersko odijelo.

Conte (49) je bez angažmana otkako je sredinom jula 2018. godine dobio otkaz u Chelseaju, a iako se u međuvremenu njegovo ime dovodilo u vezu sa nekoliko klubova, sve do danas nema novi posao. 

Mediji u Italiji sada tvrde kako nije isključeno da se Conte vrati u Serie A, jer u slučaju da se Inter odluči rastati od svog sadašnjeg trenera Luciana Spallettija upravo bi on bio glavni kandidat da ga naslijedi.

Svojevremeno Conte je s velikim uspjehom radio u Italiji, upravo je on i započeo Juventusovu dominaciju u Italiji, a radeći u Torinu sarađivao je i sa sadašnjim sportskim direktorom Intera Beppeom Marottom, koji se navodno i zalaže za njegovo dovođenje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter sljedeće sezone ima plan da konačno prekine Juventusovu eru, a ako neko zna kako se osvajaju titule u Seriji A, onda je to sigurno Conte.

Conte je pored Juventusa u Italiji još vodio Arezzo, Bari, Atalantu i Sienu, bio je također i selektor Azzurra, dok je posljednji angažman imao u Chelseaju.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi