Copa America 13 dana prije početka dobila novog domaćina

Neće se igrati u Argentini i Kolumbiji

Copa America 13 dana prije početka dobila novog domaćina

E. Škorić

Odlukom rukovodstva južnoameričkog nogometa, Copa America će se održati u Brazilu.

Bilo je planirano da se turnir igra u Argentini i Kolumbiji. Kako zbog nepovoljne situacije s koronavirusom ni Argentina, a ni Kolumbija ne mogu da preuzmu ulogu organizatora, CONMEBOL je odlučio da to bude Brazil.

U Brazilu su se organizovali Svjetsko prvenstvo 2014. i Copa America 2019. godine, a brazilska reprezentacija imat će priliku da "u svom dvorištu" odbrani titulu prvaka Južne Amerike.

Copa America počinje 13. juna, dva dana nakon što krene Evropsko prvenstvo. Prvi meč igrat će nesuđeni domaćin Argentina i Čile.

Finale ovog takmičenja bit će održano na kultnom stadionu Maracana u Rio de Janeiru.

Top Komentari

AsmirM
Kao Brazil sigurna zemlja ,a umirali im ljudi ko ludi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti