Ništa od Copa Americe u Argentini!

Kontinetnalno prvenstvo Južne Amerike

Ništa od Copa Americe u Argentini!

Admin Čaušević

Kontinentalni turnir Južne Amerike poznat kao Copa America se definitivno neće igrati u Argentini. 

CONMEBOL, fudbalska asocijaja Južne Amerike, je odlučila da otkaže Copu u Argentini te se okrene ponudama drugih zemalja zainteresovanih za domaćinstvo.

"Vrlo je teško organizovati takmičenje obzirom na zdravstvenu situaciju", kazao je argentinski ministar Wado de Pedro.

Proteklih dana nekoliko stadiona je provjeravano koji bi mogli biti domaćini.Stadionu Estudiantesa, Veleza i Boce su ocijenjeni kao sigurni nakon što je ranije otkazan dio turnira planiran da se igra u Kolumbiji.

U nedjelju su inspektori CONMEBOLA stigli u Buenos Aires kako bi provjerili dodatne stadione, u prvi mah se činilo da će turnir biti odigran, ali je na kraju otkazan.

Ovo predstavlja i probleme za reprezetnacije koje su praktično već sve spremile za odigravanje turnira, posebno za nesuđenog domaćina Argentinu.

Copa America se prvo trebala igrati u junu 2020. godine, prolongirana je za godinu zbog pandemije koronavirusa, ali 12 mjeseci ovaj turnir zadesio je isti problem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti