Venecuela se ne šali, Jamajka pakuje kofere
FOTO: EPA

Copa America, grupa B, 2. kolo

Venecuela se ne šali, Jamajka pakuje kofere

Haris Zilić

Nastavljena je Copa America, a sinoć su odigrana dva duela drugog kola u grupi B gdje je viđeno pet pogodaka, a neke su stvari jasnije u ovoj grupi kolo prije kraja.

U Inglewoodu selekcija Venecuele je savladala Meksiko rezultatom sa minimalnih 1:0 i kolo prije kraja osigurali su plasman u nokaut fazu ovogodišnje Copa Americe i još jednom dokazali da igraju sjajno u posljednje vrijeme.

Heroj Venecuele bio je iskusni Rondon koji je postigao gol iz penala u 57. minuti susreta.

Meksikanci su mogli do boda i potpuno zakuhati grupu B, ali Pineda je u 87. minuti susreta promašio penal i ostalo je do kraja 1:0 za Venecuelu.

Ekvador je u drugom duelu grupe B savladao Jamajku u utakmici odigranoj u Paradiseu. Viđena je efikasna utakmica u kojoj je Ekvador slavio rezultatom 3:1.

Već nakon prvog poluvremena Ekvador je vodio sa 2:0. U 13. minuti Palmer postiže autogol za 1:0, a za 2:0 pogađa Paez iz penala u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Oglasi

Jamajka se vraća u meč u 54. minuti, Antonio je smanjio na 2:1, ali to je bilo sve od Jamajke.

Do kraja susreta konačnih 3:1 za Ekvador postavlja Minda golom u prvoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Kolo prije u grupi B je lider Venecuela sa šest bodova i osigurali su plasmanu nokaut fazu, Ekvador i Meksiko imaju po tri boda i odlučuju u međusobnom duelu u posljednjem kolu ko ide u nokaut fazu, dok je Jamajka bez bodova i kolo prije kraja mogu da lagano pakuju kofere jer će duel protiv Venecuele u posljednjem kolu za Jamajčane biti prilika da se samo časno oproste od ovogodišnje Copa Americe.

Copa America, grupa B, 2. kolo:

Ekvador - Meksiko 3:1

Venecuela - Jamajka 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi