Bez Sambe u Inglewoodu, Kolumbija pred 67.000 gledalaca u Houstonu bolja od Paragvaja
FOTO - EPA

Copa America

Bez Sambe u Inglewoodu, Kolumbija pred 67.000 gledalaca u Houstonu bolja od Paragvaja

Adnan Beganović

Brazil i Kostarika su odigrali susret bez golova, dok je Kolumbija rezultatom 2:1 savladala Paragvaj.

Utakmice 1. kola Grupe D Copa Americe donijele su nam i prvo veliko iznenađenje na ovom takmičenju. Naime, jedan od najvećih favorita za osvajanje naslove Brazil nije uspio slaviti u duelu sa Kostarikom (0:0).

Izabranici Dorivala Silvestra Juniora su većim dijelom susreta bili bolji protivnik. Pleli su mrežu oko gola Kostarike, no ofanzivci Brazila nisu bili raspoloženi.

Uputio je Brazil čak 19 udaraca prema golu Kostarike, od čega četiri u okvir, ali mreža je ostala netaknuta. Istina, Marquinhos je "zabio" u 30. minuti, ali je pogodak poništen nakon intervencije iz VAR sobe.

Kostarika se branila i odbranila te može biti zadovoljna osvojenim bodom, a Brazil će na popravni na susretima sa Kolumbijom i Paragvajem.

Upravo su ove dvije ekipe odmjerile snage U Houstonu na NRG Stadionu. U sjajnoj atmosferi pred 67.000 gledalaca Kolumbija je upisala pobjedu rezultatom 2:1.

Oglasi

Igrala se 32. minuta kada je Munoz glavom pogodio nakon dobrog centaršuta Rodrigueza. Kolumbija je nastavila sa napadima i nakon vodstva, a takva igra joj se isplatila deset minuta kasnije.

Ponovo je Rodriguez odlično centrirao, a ovaj put je u skoku najviši Lerma koji glavom pogađa za 2:0.

Ipak, Paragvaj se nije predavao i sredinom drugog dijela se vratio u igru. Sosa je centrirao, a Ensico se najbolje snašao pred golom Kolumbije i pogodio je za 2:1.

Do kraja još nekoliko izglednih situacija na obje strane, ali rezultat se nije mijenjao. U 2. kolu se sastaju Kolumbija i Kostarika, te Brazil i Paragvaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi