Ćorić hvalio Petrovića, no najavio da Posušje u Tuzlu stiže po pozitivan rezultat

Tuzla City na Tušnju dočekuje Posušje

Ćorić hvalio Petrovića, no najavio da Posušje u Tuzlu stiže po pozitivan rezultat

Adnan Beganović

Dvadeseto kolo Wwin lige donosi nam duel Tuzla Cityja i Posušja. Domaći su pod imperativom pobjede, dok gosti nakon trijumfa na otvaranju drugog dijela sezone nešto lakše dišu.

U okviru 20. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine na Tušnju se sastaju Tuzla City i Posušje. Rekli bismo, da ekipe ovaj duel dočekuju u različitom raspoloženju s obzirom da su gosti na otvaranju drugog dijela ostvarili dvije pobjede (Kup i prvenstvo), a domaći dva poraza.

Istina, Tuzla City je drugi dio sezone otvorio teškim gostovanjima kod Veleža i Borca, te nisu izabranici Slavka Petrovića bili loši. U Mostaru su postigli dva, a u Banjoj Luci pogodak, no i pored toga su pretrpjeli poraze i sasvim sigurno će iskusni stručnjak morati poraditi na igri u zadnjem redu.

Svjestan je i trener Posušja, Denis Ćorić, da aktuelni položaj na tabeli i pomenuta dva poraza na otvaranju drugog dijela sezone, zapravo nisu pravi odraz kvaliteta njihovog protivnika. Upravo je s tom temom započeo Ćorić današnju press konferenciju

"Raduje nas što nismo primili gol u dvije utakmice na otvaranju sezone, ali nećemo bježati i od nešto lošijih stvari. Idemo ekipi koja po meni vrijedi mnogo više nego što pokazuje tablica, pogotovo nakon dolaska Petrovića kojeg jako dobro poznajem. Gdje je god radio napravio je rezultat.

Oglasi

Ekipa ima glavu i rep, dvije utakmice su iza njih i pored dva poraza su pokazali dosta toga. Radi se o kvalitetnoj ekipi, analiziramo ih, kao i oni nas. Radili smo dobro, očekujemo dobru utakmicu. Vjerujem da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu. Uz dobar pristup možemo se iz Tuzle vratiti s pozitivnim rezultatom", istakao je Ćorić.

Šefa struke Posušja može radovati to što nema većih problema sa igračkim kadrom, odnosno sa povredama.

"Nemamo problema sa povredama. Jenjić će propustiti meč zbog lakše povrede, a ostali igrači su svi na raspolaganju", istakao je Ćorić pa zatim dodao da ne bih mnogo pričao o utakmicama koje im slijede nakon duela u Tuzli.

"Ne bih mnogo o susretima koji nam slijede, fokusirani smo samo na Tuzla City. Vjerujem da ćemo kada uhvatimo jedan takmičarski ritam, biti sve bolji i bolji. I bod je pozitivan ishod, ali ne idem sa tim pristupom. Dolazimo na pobjedu, a ako osvojimo bod Bože moj. Igrače moram pohvaliti za prve dvije utakmice. Bilo je određenog pritiska, ali oni su pokazali karakter, zrelost i disciplinu u igri kada smo se patili protiv Zviejzde 09. Zato kažem da imamo prostora za napredak i siguran sam da ćemo biti bolji", zaključio je trener Posušja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Medijima se obratio i ofanzivni fudbaler Nikola Mandić, koji je istakao da Posušje u Tuzlu ide po nove bodove.

"Idemo u Tuzla sa pozitivnim nizom. I pored pogleda na tabelu mislim da je naš protivnik kvalitetan, ali idemo po bodove i želimo nastaviti ovaj pozitivan niz. Rasteretili smo se nakon ove dvije uvodne pobjede i idemo bez pritiska da ostvarimo što bolje rezultate u utakmicama koje nam slijede", istakao je Mandić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi