Ćorić: Ne zamaram se tradicijom, sutra je novi derbi

Široki gostuje u Mostaru

Ćorić: Ne zamaram se tradicijom, sutra je novi derbi

M. Maksimović

Široki Brijeg odavno nije okusio slast pobjede na Zrinjskim koji predstojeći hercegovački drbi dočekuje u odličnom raspoloženju nakon niza uspješnih rezultata.

Atmosfera nije ništa lošija ni na Pecari nakon trijumfa nad Slobodom i Željezničarom u svega nekoliko dana, pa gledaoci na jugu zemlje s pravom trljaju ruke pred sutrašnji dvoboj.

“Zrinjski je tim s malo mana u okvirima, imaju uspješan niz na domaćem terenu koji je rezultirao čelnom pozicijom na kojoj se već dugo nalaze.  Oni su pred sutrašnji derbi apsloutni favoriti, dok mi u Mostar dolazimo s namjerom da se nadigravamo. Zrinjski je vjerovatno zbog posljednjih rezultata u psihološkoj prednosti, posebno nakon trijumfa u Mostaru od prije dvije godine kada smo vodili 2:0, ali se ne zamaram brojkama i tradicijom. Sutra je nova utakmica”, rekao je trener Širokog Brijega Denis Ćorić.

Ćorić se u ovog puta suočava s brojnim problemima. Lista odsutnih igrača je podugačka i pred put u obližnji Mostar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Baraban igra u odličnoj formi, ali zbog crvenog kartona neće konkurisati za meč, kao ni Josip Barišić koji je protiv Željezničara zaradio treći žuti karton. Ostali su u kombinaciji, s tim što se neki žale na umor i povrede, ali će vjerovatno stisnuti zube“, dodao je.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti