Ludnica u Brazilu - Osoblje Corinthiansa u toku utakmice pokušalo provaliti u VAR sobu

Predvođeni sportskim direktorom

Ludnica u Brazilu - Osoblje Corinthiansa u toku utakmice pokušalo provaliti u VAR sobu

Esmer Oštraković

Nevjerovatne scene viđene su na utakmici između Corinthiansa i Gremija. Naime, nekoliko članova osobolja Corinthiansa pokušalo je na silu ući u VAR sobu tokom njihove utakmice protiv Gremija.

Otvaranje utakmice bilo je sjajno, a defanzivcu Corinthiansa Matheusu Bidu nije dosuđen jedanaesterac što je izazvalo buru protesta sa klupe ovog kluba.

Kasnije je sudija odlučio dodijeliti Bruni Mendezu direktan crveni karton i to nakon što je incident pogledao na VAR monitoru.

Zbog svega toga sportski direktor Corinthiansa Alessandro Nunes i nekoliko njegovih kolega htjeli su odgovore i pokušali su silom ući u VAR sobu.

Sve to su snimili novinari, a Nunes je čak prišao jednom od njih, te je nasilno pokušao da mu otme mobitel iz ruku

Oglasi

Najpoznatiji brazilski list O'Globo je odmah kontaktirao Nunesa za izjavu koji je rekao:

"Ovo je bio moj način da protestujem protiv apsurda VAR sudije. To ne pomaže sudiji koji se nalazi na terenu.

Bio je čist penal za naš tim, koliko dugo ćemo gledati ovakve greške na terenima", rekao je Nunes, ali se tu nije zaustavio:

"Godine prolaze, predsjednici sudijske komisije se mijenjaju, ali stalno gledamo iste greške. Ne opravdavam svoje postupje, napravio sam grešku i moje ponašanje bilo je neprikladno", završio je Nunes.

Oglasi

Odmah su se pojavili i snimci oba incidenta. Na prvom je jasno vidljivo da je igrač zasluženo dobio crveni karton, iako se ne mire sa tim u njegovoj ekipi.

Sa druge strane, Corinthians je tražio penal, ali iz VAR sobe su smatrali da je igrač tražio kontakt i da nije imao namjeru da šutira, nego da isprovocira jedanaesterac.

Uprkos svim dešavanjima Corinhtians je na kraju ostvario pobjedu od 1:0 protiv Gremia, a jedini gol na utakmici postigao je Angel Romero.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi