Najgenijalniji golmanski potez ikad: Golman čuvenog kluba pustio gol, treneru stalo srce, a onda...

Siguran u svoju odluku

Najgenijalniji golmanski potez ikad: Golman čuvenog kluba pustio gol, treneru stalo srce, a onda...

Admin Čaušević


Zaista je nevjerovatno šta se desilo u Brazilu na utakmici između Corinthiansa i Atletico Mineira. Konačni rezultat bio je 1:1, ali nakon utakmice jedna epizoda je privukla pažnju fudbalske javnosti.

Akter istovremeno bizarnog, ali i genijalnog poteza bio je golman Corinthiansa, Cassio Ramos, koji je svojom odlukom ostavio u neizvjesnosti saigrače, klupu i cijeli stadion.

Šta se zapravo desilo? Tokom indirektnog slobodnog udarca u korist Atletica Mineira, Cassio se pomaknuo sa putanje lopte kako bi je pustio da uđe u gol.

Bila je to iznenađujuća odluka koja je sve ostavila u čudu, gest napravljen nevjerovatnom hladnoćom koja je podjednako sve šokirala, ali i impresionirala.

Cassio je bio siguran u ispravnost svoje odluke, jer kako nije bilo drugog dodira, kako zahtijevaju pravila za indirektne slobodne udarce, gol nije potvrđen.

Oglasi

Prekid je izveden lijevom nogom, a lopta je završila u šesnaestercu Corinthiansa, ali ovaj ubačaj nije pronašao nikog između protivnika i saigrača.

Cassio se je bio baš na putanji lopte, ali u zadnjoj sekundi odlučuje se pomaknuti te je lopta završila u mreži. Odlična je bila reakcija i sudije koji je odmah poništio gol.

Pokazalo se da golman slavnog kluba savršeno poznaje pravila zbog čega nije ništa rizikovao.

Zasigurno će ga mnogi kritikovati zbog bizarnog poteza počevši od vlastitog trenera koji je kako su kamere i pokazale signalizirao da ga je srce presjeklo zbog svega.

Dugogodišnji rezervista u Brazilu

Inače, Cassio je golman Corinthiansa još od 2011. godine, a ovaj 36-godišnjak je četiri godine proveo u Evropi braneći za PSV i Spartu Rotterdam.

Za reprezentaciju Brazila je upisao samo jedan meč i to 2017. godine protiv Japana. Posljednjih godina je imao status rezervnog golmana te je bio na listi igrača za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi