Suarez ostao bez kopačke, protivnički igrač ju uzeo i bacio van terena, pa se "pravio Englez"

Nevjerovatna scena na meču Gremio - Cruzeiro

Suarez ostao bez kopačke, protivnički igrač ju uzeo i bacio van terena, pa se "pravio Englez"

E. Čaušević

Gremio je sinoć u velikom derbiju na svom terenu ubjedljivo pobijedio Cruzeiro sa 3:0, a još jedan fantastičan meč odigrao je neuništivi Luis Suarez. No, jedan komičan detalj obilježio je utakmicu kada je Suarez ostao bez kopačke, a igrač Cruzeira se pobrinuo da ne dođe do nje tako brzo.

Gremio je pokazao svu svoju snagu u sinoćnjem okršaju protiv starog rivala Cruzeira kojeg je na kraju uspio da pobijedi s ubjedljivih 3:0.

Luis Suarez od dolaska u Brazil igra u fantastičnoj formi, a iako je na zalasku karijere i dalje pokazuje da je "ubica" pred golom i konstantna opasnost za protivničke golmana.

Urugvajac se u centru pažnje našao u 29. minuti kada je uspio da dovede Gremio u prednost i pogodi za 1:0 nakon asistencije Cristalda. Suarez je i na početku drugog dijela oduševio fudbalsku javnost.

Gremio je uspio da povede sa 2:0 sjajnim golom Carballa, no ovu akciju obilježila je fantastična asistencija Suareza. Domaći su posao završili u 78. minuti kada je Pepe postavio konačnih 3:0.

Oglasi

Međutim, detalj koji je obilježio ovu utakmicu desio se u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, a u centru pažnje bili su Suarez i Marlon.

Urugvajac je nakon jednog duela ostao da leži na terenu i sudiji je pokazao da mu je protivnik čak skinuo desnu kopačku, a tada je Marlon došao na nevjerovatnu ideju zbog koje je dobio zasluženo žuti karton.

Marlon je vidio da je Suarezu spala desna kopačka i odlučio je da je uzme i baci izvan terena što je itekako naljutilo napadača Gremija.

Četvrti sudija je dobro vidio šta je uradio igrač Cruzeira i to je rekao glavnom sudiji koji je Marlonu pokazao žuti karton iako se on "pravio Englez" i ponašao kao da mu nije jasno zbog čega je dobio karton.

Gremio je ovom pobjedom stigao na treću poziciju brazilske Serije A sa 36 bodova i ima čak 15 bodova manje u odnosu na lidera Botafogo, dok im drugoplasirani Palmeiras bježi četiri boda.

S druge strane ekipa Cruzeira je na tek 12. mjestu sa 25 bodova i jasno je da će ovo biti još jedna sezona za zaborav za kultni brazilski klub.

Top Komentari

atomskimrav
Kad je neko ****o, uvijek je kao takav.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi