Ćorluka: Idemo u SAD da se borimo i da probamo ostvariti pobjedu

Traju pripreme

Ćorluka: Idemo u SAD da se borimo i da probamo ostvariti pobjedu

A. Čaušević

Još nekoliko dana je ostalo do prijateljske utakmice SAD - BiH koja se igra 18. decembra u Los Angelesu.

Ivaylo Petev će računati isključivo na igrače iz Premijer lige nakon što je odustao i Almedin Ziljkić zbog navodne povrede.

Među igračima koji bi trebali dobiti šansu je i Josip Ćorluka iza kojeg je odlična polusezona u dresu Zrinjskog.

"Velika mi je čast opet obući nacionalni dres, ranije imam dva nastupa i sada se veselim trećem. Imali smo pet dana odmora sa se malo osvježimo, iza mene i za Zrinjskog je odlična polusezona i nadam se da ću nastaviti tako", rekao je Ćorluka te nastavio:

"Prvi smo, igrao sam svaku minutu, tako sam da sam presretan. Protiv Amerike očekujemo kvalitetan meč, ko god nastupi za njih to su dobri i kvalitetni igrači, ali idemo tamo da se borimo i probamo ostvariti pobjedu."

Ćorluka je na 19 utakmica u sezoni upisao pet asistencija, a ostaje da se vidi da li će mu nove sjajne partije donijeti i drugi inostrani transfer jer je ranije igrao u Domžamala u Sloveniji.

Top Komentari

Klicko
Tako je Corluka,nas lijepi bosnjak katolik.Predstavi svoju drzavu u najboljem svijetlu.Aferim
6 7
sslazio
Kod nas vjecno daju sve od sebe, bore se i izgube... Tuzno je na sta smo spali. Igraci iz PL su nivo ispod ali pokusavaju da se pokazu da bi se prodali a ovi iz jacih klubova uopste nemaju zelju za igrom. Gledam neki dan gol Salihovica Turskoj za 1:1 od prije 12 godina, Pjanic trci sa klupe da se raduje sa suigracima zbog gola a sad i kad daju gol, svejedno im.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi