Ćorluka progovorio o potezu Dalića da "otjera" Kalinića iz Rusije: "Sve mu se nakupilo tada"

Odbio ući u igru protiv Nigerije

Ćorluka progovorio o potezu Dalića da "otjera" Kalinića iz Rusije: "Sve mu se nakupilo tada"

E. Čaušević

Reprezentacija Hrvatske bila je najprijatnije iznenađenje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine kada je uspjela da dođe do finala u kojem su na kraju poraženi od Francuske.

Hrvatska je napravila historijski rezultat na Mundijalu prije dvije godine, te su uspjeli nadmašiti uspjeh iz 1998. godine kada su osvojili bronzanu medalju. Međutim, početak Svjetskog prvenstva u Rusiji i nije bio baš najbolji što se tiče atmosfere.

Stvari su se zakomplikovale nakon prve utakmice u grupnoj fazi kada je Hrvatska uspjela pobijediti Nigeriju sa 2:0. Nakon meča u centru pažnje našao se napadač Nikola Kalinić kojeg je Zlatko Dalić poslao kući nakon prvog kola.

Kalinić je na meču protiv Nigerije bio na zagrijavanju i Dalić je imao namjeru da ga uvede na teren u finišu utakmice, ali je on to odbio i poručio je da osjeća bol u leđima. Prije toga to je uradio u pripremnom meču protiv Brazila, te je Dalić shvatio da nešto nije u redu.

Jasno je bilo da Kalinić nije zadovoljan svojim statusom u reprezentaciji, te da je očekivao da će biti u prvoj postavi na Mundijalu. Svoje nezadovoljstvo pokazao je odbijanjem da uđe u igru, a Daliću se to nije svidjelo i poslao je Kalinića kući.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U dokumentarcu "Junaci našeg doba" kojeg prikazuje HRT igrači Hrvatske pričali su o tom potezu Kalinića. Vedran Ćorluka je poručio da mu je bilo žao što je Kalinić tako reagovao jer je on itekako dobar momak.

"Kale je fenomenalan momak i uvijek će biti naš prijatelj. Nakupilo mu se sve kroz ove godine. Deset godina je ulazio po deset minuta. On zna da je pogriješio i mi smo bili svjesni toga. Eskaliralo je u najgorem momentu za njega i nas, ali ga mogu razumjeti. Zaslužio je biti dio ove priče zbog doprinosa reprezentaciji i golova koje je zabio Grčkoj koji su nam omogućili da dođemo do Rusije. Žao mi je što nismo uspjeli ugasiti taj problem iako je bilo šanse za to", rekao je Ćorluka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi