Corriere dello Sport: Mandžukić u Juventusu do kraja karijere

Juventus ga ne želi olako pustiti

Corriere dello Sport: Mandžukić u Juventusu do kraja karijere

Čelnici Juventusa spremni su zadržati Marija Mandžukića do kraja njegove karijere, pišu mediji u Italiji.

Super Mario za torinski klub nastupa od 2015. godine kada je stigao iz Atletica, a svotu od nešto više od 20 miliona eura je u potpunosti opravdao i njegova važnost na igru i rezultate je neupitna.

S obzirom da mu naredne godine ističe ugovor, čelnici Juventusa prema pisanju Corriere dello Sporta insistiraju na potpisivanju dvogodišnjeg produženja sa Mandžukićem, koji bi tako, ukoliko pristane, ostao do kraja karijere u Torinu. 

„Mandžukić ostaje 'bianconero' do kraja karijere!“, piše na današnjoj naslovnici Coriere dello Sporta.

Ovakav potez Italijani karakterišu kao odgovor Stare dame na mega ponudu koju je za Mandžukića spremio Paris Saint-Germain, međutim od transfera očito neće biti ništa, čemu u prilog ide i činjenica da je i ovaj doskorašnji hrvatski reprezentativac u nekoliko navrata isticao da je sretan u Juventusu.

"On je nevjerojatan, obožavam ga! Nemam što puno više reći o Mariju", rekao je nedavno Juventusov predsjednik Andrea Agnelli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Novi ugovor, manja zarada

Ono što je interesantno, jeste da Mandžukiću u slučaju da potpiše novi ugovor plaća ne bi dodatno narasla, već bi se smanjila sa dosadašnjih 3,5 na tri miliona eura. Doduše, imao bi bonuse veće u odnosu na sadašnje, pa bi visina dodatnih primanja u velikoj mjeri ovisila od toga koliko bi igrao.

Mandžukić je za Juventus je ubilježio 150 službenih nastupa, kao i 43 pogotka i 22 asistencije. Protiv SPAL-a (24. novembra 2018.) i Young Boysa (12. decembra 2018.) nagrađen je kapetanskom trakom, što dovoljno govori koliko znači treneru Massimilianu Allegriju.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gumenakita
Sretno!Masina od igraca.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi