Corriere dello Sport predviđa nastavak Lige prvaka 7. augusta

UEFA-ina želja je da finale bude odigrano 29. augusta

Corriere dello Sport predviđa nastavak Lige prvaka 7. augusta

Teme:

Fudbalska evropa pomno prati razvoj situacije sa pandemijom koronavirusa, osluškuju se sve špekulacije koje najavljuju popuštanje restriktivnih mjera, što bi moglo dovesti do nastavka sportskih takmičenja.

Cilj UEFA-e je jasan: Nacionalni šampionati se trebaju završiti i to do početka augusta, kako bi se u osmom mjesecu bez ometanja mogla završiti i međunarodna takmičenja - Liga prvaka i Liga Evrope.

Sve se više priča i o mini turniru kao načinu da se završe UEFA-ina međunarodna takmičenja, a navodno je krovna kuća evropskog fudbala već "naciljala" datume za finalne utakmice. Tako bi se finale Lige prvaka u Istanbulu moglo odigrati 29. augusta (to bi trebala biti i zadnja utakmice klupske sezone u Evropi), dok bi se finale Lige Evrope odigralo tri dana ranije.

Corriere dello Sport danas objavljuje i nezvanične informacije o mogućem datumu nastavka takmičenja u Ligi prvaka.

Pomenuti list vjeruje da će se preostala četiri revanš meča osmine finala Lige prvaka odigrati 7. i 8. augusta. Riječ je o utakmicama Manchester City - Real Madrid, Juventus - Lyon, Bayern - Chelsea i Barcelona - Napoli.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon što bi se "završio posao" u osmini finala, četvrtfinalni susreti bi se igrali 11. i 14. augusta, a polufinalni 18. i 22. Sedam dana kasnije, 29. augusta, odigralo bi se i finale.

Ukoliko se ostvare špekulacije koje je prije tri dana prvi donio španski AS, nova sezona Lige prvaka će početi 20. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi