Prvi čovjek UEFA-e potvrdio: Igrat će se!

Samo je pitanje kad...

Prvi čovjek UEFA-e potvrdio: Igrat će se!

Edmir Škorić

To nam je u ovom trenutku najvažnije, pa makar i neće gledatelji moći na stadione.

Nogometni svijet s nestrpljenjem čeka sastanake UEFA-e i članica saveza, kako bismo dobili konkretne informacije o potencijalnom nastavku sezone, koja je prekinuta usljed pandemije koronavirusa.

Ono što je sada i sigurno, sezona će biti okončana, ali bez gledatelja, što je potvrdio i predsjednik Evropske nogometne federacije Aleksandar Čeferin.

"Primarni cilj je zdravlje navijača, uprave i igrača, tako da mislim da možemo nastaviti igrati s praznim stadionima i iskoristiti sezonu do kraja. U ovim teškim trenucima razvoj mečeva donio bi neko zadovoljstvo ljudima, iako bi ih gledali samo na TV-u", rekao je Čeferin danas.

On smatra da je teško igrati bez navijača, ali da je u ovom trenutku mnogo važnije da se igra, jer bi u protivnom došlo do ozbiljnih ekonomskih posljedica.

"Ako ne uspijemo zatvoriti sezonu, tada će ekonomska šteta klubovima biti nezamisliva, ali još uvijek čekamo dozvolu vlasti da utakmice održavaju bez navijača. Naravno, to nije baš dobra opcija, ali je bolje nego zaustaviti sezonu".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Potvrdio je da ne postoje krajnji datumi kada bi trebalo da se igraju finala međunarodnih takmičenja.

"Prvenstva i turniri mogli bi se igrati paralelno. Ali ne postoji krajnji datum do kojeg bi nužno trebalo doći do finala Lige prvaka i Lige Evrope. Sve ovisi o tome kada počnemo ponovo igrati. Nacionalne momčadi? Rekao bih da će igrati opet u septembru".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi