Costa odlazi po najveći ugovor u karijeri?
EPA

Napušta redove Atletica

Costa odlazi po najveći ugovor u karijeri?

Ako je suditi prema pisanju španskih medija, Diego Costa igra posljednju sezonu u dresu Atletica.

Costa se među Jorgandžije vratio u januaru 2018. godine, ali kako njegovim izvedbama u klubu i nisu pretjerano zadovoljni, sve se više špekuliše o eventualnom odlasku iz Madrida.

Interesovanja za Costine usluge na tržištu ne nedostaje, ljetos je posebno 'zagrijan' bio Everton, ali cijeli posao je propao jer se 30-godišnjem napadaču nije vraćalo u Englesku.

U Atleticu tako nisu imali izbora nego da Costu zadrže na još neko vrijeme, a španski mediji su uvjereni da je njegov plan napustiti Evropu, odnosno otići u Kinu i napraviti najveći ugovor u karijeri. U igri su također i klubovi iz Katara gdje prijelazni rok još nije završen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Costa ima ugovor s Atleticom do 2021. godine i plaću od 10 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi