Novi kiks Atletica, igrači Diega Simeonea će večeras sanjati golmana Celte
Joao Felix je bio samo jedan od igrača kojem je golman Celte na fantastičan način odbranio šut

Ruben Blanco je u ovom meču jednostavno zaključao svoj gol

Novi kiks Atletica, igrači Diega Simeonea će večeras sanjati golmana Celte

S. Pašalić, foto: EPA

Atletico Madrid je u 5. kolu La Lige na Wanda Metropolitanu ugostio Celtu i odigrao 0:0.

Ekipa Diega Simeonea je u ovu utakmicu ušla nakon što je u prošlom kolu upisala poraz na gostovanju kod Real Sociedada rezultatom 2:0, pa je pobjeda u meču protiv Celte bila imperativ.

Domaći su već u 3. minuti mogli povesti kada je Felipe dobro šutirao, ali je golman gostiju fantastičnom reakcijom spasio svoj gol.

Atletico je dominirao na terenu, a ubrzo su uslijedile nove dvije šanse. Prvo je Lodi u 29. minuti snažno šutirao, ali je golman Celte ponovo sjajno intervenisao, a samo minutu kasnije Joao Felix je također odlično pucao po golu gostiju, ali je golman Blanco i njegov šut zaustavio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U nastavku je Atletico i dalje stvarao prilike, ali je golman gostiju u ovom meču bio prava noćna mora za igrače ovog tima. Na kraju je ostalo 0:0 pa je Atletico propustio priliku da zasjedne na vrhe La Lige i trenutno se nalazi na 2. mjestu, ali bi lako mogao pasti par mjesta niže nakon što ostali timovi odigraju svoje utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi