Courtois saopštio odluku čelnicima Reala, razočarenje u Belgiji

Neće ga biti u Njemačkoj?

Courtois saopštio odluku čelnicima Reala, razočarenje u Belgiji

Samir Mlaćo

Nogometna reprezentacija Belgije na Evropskom prvenstvu koja se narednog ljeta igra u Njemačkoj mogla bi biti bez jednog jako zvučnog imena.

Naime, sjajni golman Real Madrida Thibaut Courtios ima problema sa koljenom, te planira propustiti EURO. Marca javlja da je iskusni golman saopštio čelnicima Reala ovu odluku, te želi da ima dovoljno vremena kako bi se potpuno oporavio.

Ukoliko se to i desi, teško je očekivati da bude spreman do ljeta kada bi počelo Evropsko prvenstvo.

Marca navodi da sjajni golman želi pauzu iskoristiti na najbolji način i riješiti problem koji ima sa koljenom.

Otkako je stigao u Real Madrid i z Chelseaja 2018. godine Courtois je odigrao 230 utakmica i branio je fenomenalno.

Oglasi

Osvojio je dvije titule u La Ligi, kao i jednu Ligu prvaka.

Iz reprezentacije Belgije još uvijek se nisu oglašavali, no sigurno da hoće kada situacija bude potpuno jasnija.

Belgija u Njemačkoj može igrati i protiv reprezentacije BiH

Reprezentacija Belgije je potencijalni rival naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu. Ova selekcija nalazi se u grupi sa Rumunijom i Slovačkom, a četvrti član grupe će biti iz baraža grupe B., to jest BiH, Ukrajina, Izrael ili Island.

Na prvenstvu će nastupiti 24 najbolje evropske selekcije koje su raspoređene u šest grupa sa po četiri tima, a titulu će braniti reprezentacija Italije.

Evropsko prvenstvo u fudbalu u Njemačkoj počinje 14. juna 2024. godine. Istog dana će se od 21 sat u Minhenu sastati Njemačka protiv selekcije Škotske.

UEFA je odredila i raspored utakmica. Grupna faza igrat će se u terminima od 15, 18 i 21 sat, a tim ritmom krenut će se već drugog dana takmičenja, 15. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi