Lukaku za 20 minuta zabio četiri gola, pa izašao iz igre

Spektakularan nastup

Lukaku za 20 minuta zabio četiri gola, pa izašao iz igre

Edmir Škorić

Nevjerovatnu utakmicu odigrao je napadač Rome Romelu Lukaku za reprezentaciju Belgije, koja je isuviše lako slavila protiv otpisanog Azerbejdžana (5:0).

Belgija je ranije obezbijedila učešće na Euru, ali imala je motiv svakako da pobjedom završi kao prva u grupi i to je i učinila.

Azerbejdžanci su nedavno iznenadili Švedsku, ali u Briselu nisu imali nikakvih šansi da naprave novu senzaciju, a "sredio" ih je Romelu Lukaku, koji je u razmaku od 20 minuta zabio čak četiri gola.

U 17. minuti je Lukaku glavom pogodio na ubačaj Dokua i tada je krenula njegova briljantna serija. On je u 26. minuti postigao novi gol, zatim u 30., a četvrti gol u 37. minuti.

Belgijancima je olakšao posao gostujući fudbaler Israfilov koji je u 24. minuti isključen zbog drugog žutog kartona.

Oglasi

Inače, Lukaku je ostao u svlačionici na poluvremenu, nije bilo potrebe da se više umara, a njegovi saigrači imali su milosti prema gostima, pa su smanjili tempo, tek su pred kraj dali i peti gol. Trossard je postavio konačan rezultat.

Belgija je na vrhu sa 20 bodova, Austrija je sa 19 bila druga i te dvije zemlje iz grupe F idu na Euro. Švedska je završila treća sa 10 bodova, Azebejdžan četvrti sa sedam, dok je Estonija osvojila samo jedan bod.

Oprostio se Ekdal

U drugoj utakmici 10. kola grupe F u istom terminu snage su odmjerile Švedska i Estoniaj, a domaća selekcija slavila je pobjedu rezultatom 2:0, s tim da se od nacionalnog tima oprostio dugogodišnji reprezentativac Ekdal.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nedjeljeni program kvalifikacija počeo je duelima Mađarske i Crne Gore (3:1), odnosno Srbije i Bugarske (2:2). Srbiji je bod u Leskovcu bio dovoljan da se plasira na EP nakon 24 godine.

Od 20:45 sati igraju se ostali mečevi. BiH će ugostiti Slovačku u Zenici, Portugal se sastaje sa Islandom, Lihtenštajn s Luksemburgom, Škotska s Norveškom, a Španija sa Gruzijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti