Azerbejdžanci odbili igrati u Briselu dok se nije pustila "prava" himna

Neugodna scena

Azerbejdžanci odbili igrati u Briselu dok se nije pustila "prava" himna

Edmir Škorić

Utakmica kvalifikacija za Euro između Belgije i Azerbejdžana nema rezultatski značaj, ali je sam početak donio jednu nelagodnu scenu koja je gostujuće fudbalere razočarala.

Belgija je u 18 sati ugostila Azerbejdžan, koji nema šansu da se plasira na Euro, dok se domaća selekcija već plasirala, ali naravno želi što bolju poziciju i u slučaju pobjede završit će kao prva u grupi F.

Belgijska reprezentacija svakako je veliki favorit i sve osim pobjede domaćina bilo bi ravno svjetskom čudu, iako su i gosti došli da pokažu da mogu da igraju sa velikim fudbalskim silama. Azebejdžan je izdržao 20-ak minuta, a onda je Romelu Lukaku glavom sjajno pogodio za 1:0. Ubrzo su domaći reprezentativci postigli još tri gola i vode sa 4:0, a imaju i igrača više.

Inače, duel na stadionu Kralja Baudouina u Briselu počeo je na neočekivan način. Intonirala se himna Belgije, a onda je pred oko 50.000 ljudi puštena himna Švedske, umjesto Azerbejdžana. To je gostujuće reprezentativce razljutilo i odbili su da igraju dok se situacija ne popravi.

Organizator utakmice je potom shvatio pogrešku, pa je ubrzo prekinuo švedsku, a na razglas pustio himnu Azerbejdžana.

Oglasi

Kada je pravda zadovoljena, utakmica je konačno počela s nekoliko minuta kašnjenja.

Belgija je u sastavu: Casteels, Theate, Vertonghen, Faes, Castagne, Mangala, Trossard, Vranckx, Doku, Lukaku i Bakayoko.

Azebejdžan: Magommedeliyev; Bayramov, Mammadov, Kryvotsiuk, Haghverdi, Jafarguliyev; Eddy, Isaev; Mahmudov; Emreli, Dadašo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Đavoli se po šesti put susreću sa Azerbejdžanom i nikada nisu izgubili. Bilo je jednom neriješeno 2011. godine, ali u Bakuu. Sve utakmice su dobijene kod kuće.

Top Komentari

vence
Kako prvo himna domacina, pa gostiju?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi