Courtois lošom intervencijom Barcu ostavio na prvom mjestu

Primera Division, 9. kolo

Courtois lošom intervencijom Barcu ostavio na prvom mjestu

Fudbaleri Atletica porazom od 1:0 u 9. kolu Primere na gostovanju kod Espanyola u Barsloni propustili preuzeti lidersku poziciju od gradskog rivala njihovog večerašnjeg protivnika.

Popularne Jorganidžije koje su, baš kao i Barcelona, do večeras imali maksimalnih osam pobjeda u isto toliko odigranih kola večeras su po prvi put u ovoj sezoni osjetile gorčinu poraza u ovoj sezoni španske Primere.

Nakon što je prvih 45 minuta okončano bez golova, susret je riješen u nastavku meča. U 53. minuti nespretnom intervencijom belgijskog golmana na golu Atletico Madrida Espanyol je stigao do vodstva. 

Thibaut Courtois je loše procijenio jedan centaršut sa lijeve strane, a lopta je ga je zakačila, a potom završila u mreži iza njegovih leđa. Do kraja susreta, u kojem je bilo mnogo nervoze i dosta žutih kartona, gosti su pokušali doći do pozitivnog rezultata, ali prvi poraz u sezoni nisu mogli izbjeći.

Pobjedom od 1:0 Espanyol je pomogao gradskom rivalu da zadrži lidersku poziciju, mada nije pogrešno ni reći Courtois je pomogao Barceloni da ostane na prvoj poziciji i nakon 9. kola španske Primere.

Primera Division, 9. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Espanyol – Atletico Madrid 1:0 (Courtois (AG) 53)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.