Courtois: Ne znam u čemu je naš problem
Foto: EPA

Prisjetio se i prošle sezone

Courtois: Ne znam u čemu je naš problem

Golman Chelseaja Thibaut Courtois bio je razočaran nakon poraza engleskog prvaka od Rome rezultatom 3:0.

Za razliku od prošle, Chelsea se ove sezone mnogo više muči sa svojim protivnicima i to je priznao i sam Belgijanac, koji ipak ne može dati konkretan odgovor zašto je to tako.

"Ne znam šta nam se dešava i teško je reći u čemu je naš problem. Ove sezone nam je svaka utakmica teška. Moramo hitno da pronađemo balans i vratimo se mentalno. Vrijeme je da prestanemo primati toliko golova i da budemo kao ranije. Prošle sezone na nekim utakmicama bukvalno nisam radio ništa, na nekim sam imao samo jednu odbranu...", započeo je Courtois, te potom dodao:

"Utakmica sa Romom bila je loša. Teško je primiti gol na startu utakmice i kada nakon 50 sekundi već gubite sa 1:0. Drugi gol je plod malog nesporazuma mene i Azpilicuete, koji me nije dobro čuo zbog buke na stadionu. Idemo dalje, moramo se oporaviti".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Chelsea nakon četiri kola zauzima drugo mjesto u grupi C sa sedam bodova, a prva je Roma sa jednim bodom više. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi