Courtois se nije pojavio na treningu Reala

Zamijenjen protiv Club Bruggea

Courtois se nije pojavio na treningu Reala

A. Čaušević

Thibaut Courtois je zamijenjen u poluvremenu susreta 2. kola Lige prvaka između Real Madrida i Club Bruggea (2:2). 

Iako se u prvi mah činilo da je Zinedine Zidane belgijskog golmana zamijenio jer je nezadovoljan njegovim izdanjem razlog je bio zdravstvene priloge.

Courtois se požalio na bolove u stomaku, na poluvremenu je povratio u svlačionici, te francuski stručnjak nije imao izbora nego da ga izvede.

Da je situacija ozbiljna potvrđuju i današnja dešavanja jer se Courtois uopšte nije pojavio na treningu što znači da će pauzirati neko vrijeme.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Courtois neće braniti u susretu protiv Granade, a njegov naredni nastup na stadionu Santiago Bernabeu bi trebao biti tek 30. oktobra protiv Leganesa.

Ovo znači da Belgijanac vjerovatno neće biti u konkurenciji protiv Mallorce i Barcelone u prvenstvu te Galatasaraya u Ligi prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DolazakHrvata
Hahahahah karma je cudo! Napaceni Real i ovaj belgijanac glupi. Kako je htio otic u Real a ovi tramali spanjolski dali Navasa i onako se prema njemu ponasali. Zelim vam sve najgore i Kurtoi i Realu!
6 3
Kasikara
Zaletio se iz Chelsea još dogovarao prije nego su počeli transferi.A i Real se za Navasa zezno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi