Courtois se oprostio od Chelseaja: Uvijek ćeš imati posebno mjesto u mom srcu

Novi golman Real Madrida

Courtois se oprostio od Chelseaja: Uvijek ćeš imati posebno mjesto u mom srcu

Belgijski golman Thibaut Courtois oprostio se od navijača Chelseaja.

On će od sutra ujutru i zvanično postati novi golman Real Madrida, a prilikom oproštajnih riječi između ostalog je objasnio navijačima londosnkog kluba da su djeca, odnosno blizina njima, presudila da ode.

"Chelsea će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu. Bilo mi je samo 19 godina kada je klub pokazao veliko povjerenje u mene. Činjenica da me tako veliki klub prati je bila kao ispunjenje sna.

Kada sam se vratio sa posudbe, bio sam veoma sretan što sam dio jednog od najvećih timova na svijetu. Ispunio sam dječački san igranja u Premier ligi. Vrlo sam sretan što smo bili u stanju da osvojimo Premier ligu, Liga kup i FA Cup.

Veliko hvala svim saigračima i tehničkom osoblju s kojima sam dijelio proteklih nekoliko godina, kako na terenu, tako i mimo njega. Klub nikada ne bi bio ovako uspješan bez pomoći ostalih članova koji su predani klubu i igračima, kao što je medicinsko osoblje, čovjek koji je zadužen za dresove i svi ostali kojima ne mogu dovoljno zahvaliti.

Posljednji, ali ne i najmanje važni kojima želim zahvaliti su navijači. Hvala za veliku podršku koju ste mi pružali tokom godina. Nadam se da razumijete kako je blizina mojoj djeci znatno uticala na odluku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Želim vam sve najbolje u budućnosti. Bila je velika čast biti dio porodice Chelseaja", poručio je novi golman Real Madrida.

On bi u Kraljevskom klubu trebao biti predstavljen sutra.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi