Courtoisa svi čudno gledaju kada se intonira himna Belgije
Foto: EPA

Ima poseban ritual pred svaki meč

Courtoisa svi čudno gledaju kada se intonira himna Belgije

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu na Grbavici dočekuje selekciju Belgije u odlučujućoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se naredno godine igra u Rusiji.

Izabranici Mehmeda Baždarevića jučer su se okupili u glavnom gradu naše države gdje će se spremati za subotnji okršaj protiv Belgije. Ekipa Crvenih đavola na Grbavicu stiže u najjačem sastavu, a ne treba ni govoriti da će ova utakmica odlučiti mnogo toga, barem što se tiče naše selekcije.

Bh. reprezentaciji je potrebna pobjeda kako bi zadržala šanse za plasman u baraž pred posljednji meč kvalifikacija koji igramo naredne sedmice protiv Estonije. Iako je Belgija već osigurala plasman dalje iz ove selekcije su poručili da u Sarajevo dolaze po novu pobjedu.

Jedan od glavnih zvijezda ove ekipe je golman Chelseaja, Thibaut Courtois, koji želi i na Grbavici sačuvati svoju mrežu. Engleski mediji otkrili su da Courtois ima neobičan ritual pred svaku utakmicu Belgije tokom intoniranja himne ove zemlje. Courtois svaki put dodirne svoju bradu kada je u kadru i očito je da vjeruje da mu to donosi sreću.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Međutim, nadamo se da mu ovaj ritual neće pomoći u subotu na Grbavici, te da će naši momci upisati pobjedu koja bi nam mnogo značila u ovom trenutku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi