Coutinho bi mogao ostati u Barceloni: "Nema sumnje da je on sjajan igrač"

Setien nema ništa protiv ostanka u timu

Coutinho bi mogao ostati u Barceloni: "Nema sumnje da je on sjajan igrač"

E. Čaušević

Philippe Coutinho je pred početak ove sezone stigao u Bayern na posudbu iz Barcelone, ali kako stvari stoje njemački klub neće otkupiti njegov ugovor.

Bavarci imaju šansu da kupe Coutinha na kraju sezone za 120 miliona eura, ali nisu previše oduševljenji igrama Brazilca u ovoj sezoni. Navodno, već su donijeli odluku da neće otkupiti njegov ugovor, te da će se Coutinho na ljeto vratiti u Barcelonu.

U katalonskom klubu nisu baš oduševljeni takvom odlukom jer žele prodati Coutinha kako bi skupili novac za transfere Lautara Martineza i Neymara. Ipak, problem je što je trener Barce, Quique Setien, priznao da mu se Coutinho itekako sviđa kao igrač, no zadnju riječ imat će klub.

Interes za Coutinha su pokazali Chelsea i Everton, a trener Barcelone jasno im je poručio da on može ići samo ako neko plati otkupnu klauzulu ili se dogovori s klubom oko visine obeštećenja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Coutinho? On mi se kao igrač veoma sviđa. Još uvijek je igrač Barcelone i oni koji ga žele moraju platiti klazulu ili određeni iznos koji dogovore s klubom. Vidjet ćemo šta će biti i da li će ostati na kraju kod nas. Nema sumnje da je riječ o sjajnom igraču", rekao je Setien.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi