Najveći Barcelonin promašaj preko noći posao drugi igrač, zabio je nezaboravan gol

Majstorija

Najveći Barcelonin promašaj preko noći posao drugi igrač, zabio je nezaboravan gol

Admin Čaušević

Barcelona je proteklih godina imala niz velikih promašaja, ali jedan se izdvaja.

Prije četiri godine na Nou Camp kao veliko pojačanje stigao je Philippe Coutinho. Brazilac je htio Barcelonu, a Barcelona njega. Na kraju su se želje ispunile.

Liverpool je dobio 135 miliona eura, a Coutinho u dresu Barcelone nikada nije zablistao. Obzirom na uloženo i vraćeno dovođenje brazilskog ofanzivca se može smatrati najvećim promašajem u historiji Barcelone. 

Prvo je bio posuđen Bayernu s kojim je osvojio i Ligu prvaka. Poslije toga uslijedio je povratak na Nou Camp i druga prilika koja nikad nije došla. Da bi u januaru otišao na posudbu u Aston Villu.

Povratak u Premiership je učinio da Coutinho preko noći postane drugi igrač. Brzo je povratio prepoznatljivu formu i počeo je da pruža dobre partije.

Postao je standardan u reprezentaciji Brazila, a u sinoćnjem duelu protiv Paragvaja zabio je jedan od najboljih golova karijere.

Coutinho je fenomenalno šutirao sa više od 25 metara te pogodio sam rašlje protivničkog gola. Bio je to zaista fantastičan gol.

Inače, Coutinho s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2023. godine, a Aston Villa ima mogućnost da na kraju ove sezone otkupi njegov igrački karton.

Top Komentari

Mele
Bravoooo , majstoreeee. kapa dole.Budi 50 % onog igraca nekada iz Liverpola, haraces ligom do kraja sezone.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi