Coutinhov prvi trening izazvao euforiju među navijačima Aston Ville: "Napokon pravi"

Djeluje motivisan

Coutinhov prvi trening izazvao euforiju među navijačima Aston Ville: "Napokon pravi"

E. Škorić

Navijači Aston Ville s oduševljenjem su gledali inserte s treninga svog kluba.

Philippe Coutinho je stigao u Aston Villu na posudbu iz Barcelone i već na prvom treningu pokazao da nije za staro gvožđe, zbog čega su navijači tima iz Birminghama bili oduševljeni.

Unatoč tome što je nedavno prebolio Covid-19, Brazilac izgleda kao da je u dobroj formi uoči potencijalnog debija protiv Manchester Uniteda u subotu.

Iako nije u potpunosti u formi, sjajni Brazilac uzbudio je Villine navijače svojim prvim treningom.

Djelovao je Coutinho motivisano, rastrčano, spremno, a s nekoliko poteza podsjetio je na svoje najbolje dane koje je proveo upravo u Engleskoj, gdje je nosio dres Liverpoola.

"Napokon pravi Coutinho", poruka je jednog od navijača Ville, koji je uvjeren da će Brazilac biti na nivou i da će Barcelona brzo zažaliti što ga je pustila.

On je u Liverpoolu igrao zajedno sa Stevenom Gerrardom, a legendardni Englez je danas trener Ville i jedan od najzaslužnijih za dolazak Coutinha.

Coutinho je još igrao za Bayern, Espanyol, Inter i Vasco da Gamu, dok je od 2013. do 2018. godine bio član Liverpoola za koji je u 201 nastupu dao 54 gola.¸

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zadovoljstvo je biti ovdje, ovo je sjajan klub. Puno sam razgovarao s menadžerom Gerrardom i pričao mi ej o klubu i svojim ambicijama. Jako sam sretan što sam došao i želim samo da uživam u nogometu. Stevija poznajem dugo, igrao sam s njim i mogu sada puno da naučim od njega", rekao je Coutinho.

[twitter]https://twitter.com/ITKAstonVilla/status/1481307869198929925[/twitter]

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Volio bih da uđe u top formu i vrati se u reprezentaciju Brazila jer ni Brazil nema neki veliki izbor na poziciji desetke...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi