Coutinho i Neymar maštali su da zaigraju u Real Madridu

Intervju iz 2008. godine

Coutinho i Neymar maštali su da zaigraju u Real Madridu

Edmir Škorić

U intervjuu sada već davne 2008. godine Neymar i Coutinho su otkrili gdje žele da zaigraju jednog dana.

Danas je Neymar u PSG-u u koji je prešao iz Barcelone za 222 miliona eura, dok se očekuje da Philippe Coutinho iz Liverpoola pređe u redove Katalonaca. Ukoliko se dogodi transfer Coutinha na Nou Camp, navijači će imati možda samo malu zamjerku za ono što je rekao ranije. Međutim, obzirom da je zaista vrhunski igrač, brzo će to zaboraviti.

Coutinho i Neymar su 2008. godine igrali za mladu brazilsku reprezentaciju i tada su se sprijateljili. 

Novinar David Ruiz je te godine postavio nekoliko pitanja brazilskim talentima, a prvo je glasilo: Koji je vaš klub iz snova?

"Real Madrid. To je najbolji klub na svijetu", odgovorili su i jedan i drugi.

Vaši idoli u djetinjstvu?

"Naučio sam takozvani bicikl gledajući Robinha na televiziji. Volim gledati Real i Barcu koji su mi omiljeni timovi u La Ligi", rekao je Coutinho, a Neymar je dodao: "Volim španski nogomet jer je dosta atraktivan, a također mi je Robinho omiljen".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Obojica su tada maštali o tome da zaigraju u Španiji i taj se san kroz koju godinu ostvario Neymaru, dok bi se ubrzo mogao ostvariti i Coutinhu. Kako je maločas objavio katalonski radio, Liverpool je pristao da proda Coutinha i on je od petka u Barceloni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti