Kinezi ne odustaju: Spremni su platiti 700 miliona eura za Messija
(Čak i kineske vlasti žele vidjeti Messija u ovoj zemlji Foto: EPA)

Kinezi ne odustaju: Spremni su platiti 700 miliona eura za Messija

Midhat Šljivak

Ponude kineskih timova za velika fudbalska imena su veoma česte. Uglavnom se radi o ponudama koje je jako teško odbiti i neki od najboljih igrača svijeta su odlučili da karijeru nastave u Kini.

Međutim, Kinezi bi rado vidjeli na svojim terenima i jednog od najboljih fudbalera svijeta, Lionela Messija, za kojeg su spremili zaista nevjerovatnu ponudu.

Navodno, klub Hebei China Fortune spreman je izdvojiti nevjerovatnih 700 miliona eura za angažovanje argentinskog čarobnjaka. Vlasinici kineskog kluba će, navodno, uskoro poslati službenu ponudu koja će biti najveća u historiji fudbala, ali je teško vjerovati da će Messi i Barca pristati na nju.

U kompletan proces se navodno uključila i kineska vlada. Oni su spremni pomoći u angažovanju Messija čime bi tamošnje prvenstvo dobilo na velikom značaju.

Isti klub je navodno prije godinu dana pokušao angažovati Messija i nudili su mu platu od 100 miliona eura godišnje, ali tada su dobili negativan odgovor od Argentinca. Sada se nadaju da će na nju pristati uz nevjerovatnu ponudu ekipi Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hebei je nedavno u svoje redove doveo dugogodišnjeg člana ekipe sa Nou Campa Javiera Mascherana, a dres ovog kluba nosi još jedan Argentinac Ezequiel Lavezzi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti