Coutinho propušta derbi protiv Manchester Cityja

Klopp potvrdio na konferenciji za medije

Coutinho propušta derbi protiv Manchester Cityja

Manchester City i Liverpool će sutra na stadionu Etihad odigrati veliki derbi 4. kola engleskeg Premiershipa. 

Obje ekipe imale su dobar početak sezone i očekuje se sjajna utakmica sa mnogo golova. Trener Liverpoola Jurgen Klopp na današnjoj konferenciji za novinare dobio je najviše pitanja o brazilskom fudbaleru Philippeu Coutinu koji se ovog ljeta povezivao sa Barcelonom, ali na kraju je ipak ostao u Liverpoolu.

Coutinho se vratio sa reprezentativnih priprema i novinare je zanimao njegov status, odnosno hoće li biti spreman za utakmciu protiv Cityja. Klopp je ipak poručio da će Coutinho propustiti taj meč kako bi se spremio za naredne izazove.

"Imao sam veoma dobar razgovor sa Coutinhom. Bio je veoma dobro raspoložen, a trenirao je još bolje. Ali, morao sam donijeti odluku. Imat ćemo sedam mečeva u naredne tri sedmice i neće biti mnogo vremena za treniranje. Prije nego što je on otišao na reprezentativne obaveze trenirao je s nama samo tri sedmice. Dakle, morat ćemo ga pripremiti za ostatak sezone, a to će biti veoma teško obzirom na gust raspored. Upravo zbog toga odlučio sam ga izostaviti iz sastava za meč protiv Cityja. On može iskoristiti naredne dane kako bi što bolje trenirao. On je mogao igrati 15 ili 20 minuta u meču proitiv Cityja, možda i malo više, ali ne vidim smisla u tome. On se saglasio sa mojom odlukom, imali smo veoma dobar razgovor", rekao je Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Liverpool nakon prva tri kola u novoj sezoni ima dvije pobjede i remi, baš kao i Mancehster City. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi