Otišao je kao gospodin: Navijači Barcelone oduševljeni potezom Coutinha

Gesta za svaku pohvalu

Otišao je kao gospodin: Navijači Barcelone oduševljeni potezom Coutinha

E. Ganibegović

Philippe Coutinho prije nekoliko dana zvanično je postao novi igrač Aston Ville.

U klub iz Birminghama on dolazi kao posuđen igrač, a nije isključeno da njegov ugovor na kraju sezone bude i otkupljen, ali ne od Aston Ville nego od Tottenhama.

Coutinho bi trebao pojačati londonski klub za 40 miliona eura, a vidjet ćemo hoće li se to narednog ljeta i desiti.

Ipak, ono što je navijačima i upravi Barcelone najviše bitno je to da su se riješili igrača koji je već odavno višak, a španski mediji sada donose informaciju da se Brazilac ponio gospodski prema klubu u koji je stigao s namjerom da osvoji Ligu prvaka.

Naime, poznato je da je on bio jedan od igrača s najvećom platom na Nou Campu, no sada je pristao da u velikoj mjeri rastereti budžet svog kluba.

On je pristao na znantno smanjenje plate. Umjesto dosadašnjih 20 miliona eura, Brazilac će zarađivati nešto više od deset miliona po sezoni, a veći dio te plate isplatit će mu Aston Villa.

Oglasi

O svemu se oglasio i trener Blaugrane Xavi Hernandez.

"Ovo govori mnogo o njemu. Otišao je kako bi igrao što više. Plata će mu biti smanjena. Veliki je profesionalac i želi da uspije u onome čime se bavi. Ovdje se dosta mučio i nadam se da je pronašao najbolje rješenje za sebe", rekao je on.

Coutinho će sasvim sigurno biti veliko pojačanje za Aston Villu i ovo je njegov povratak u Englesku nakon četiri godine.

On je od 2013. do 2018. godine igrao za Liverpool. Bio je zaista sjajan i zabio je 54 gola u 201 utakmici.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Potom je uslijedio transfer u Barcelonu vrijedan 160 miliona eura, ali na Camp Nou se nije proslavio i odlazak je bio najbolje rješenje.

Coutinho je još igrao za Bayern, Espanyol, Inter i Vasco da Gamu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Kako ga hvale a samo cekaju ledja da mu vide ..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi