Covid-19 uništio planove Schalkea, njemački klub prelazi na opciju 'B'

Schalke nema novca da kupi Todiboa

Covid-19 uništio planove Schalkea, njemački klub prelazi na opciju 'B'

Virus Covid-19 pokvario je planove Schalkea da otkupi ugovor Francuza Jeana-Claira Todiboa.

Todibo je već član Schalkea, ali na posudbi iz Barcelone. Nijemci su željeli da ga otkupe na kraju sezone za 25 miliona eura i prije nekoliko sedmica govorilo se kako je to praktično završena priča, ali ipak nije.

Katalonski Sport navodi kako Schalke nema te pare u ovom momentu a razlog je finansijska kriza uzrokovana prekidom šampionata zbog koronavirusa. Njemačka ekipa nije vjerovala kako će pauza zbog virusa trajati toliko dugo i da će klub izgubiti mnogo novca. 

Umjesto toga klub sa VELTINS Arene ima drugu opciju. Tražit će od Barcelone da produži posudbu koja je započela u januaru mjesecu i da ovaj francuski defanzivac ostane barem do narednog ljeta u klubu.

Todibo je očigledno oduševio čelnike Schalkea nakon sedam odigranih utakmica u Bundesligi i DFB Pokalu pa ga žele zadržati pod svaku cijenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U ugovoru oko nove posudbe vjerovatno bi opet stajala opcija otkupa, a Schalke se nada da bi na kraju sljedeće sezone imao potreban novac da zadrži 20-godišnjeg igrača.

S druge strane, treba reći da je za ovog igrača u januaru bio zainteresovan Milan koji bi se na ljeto ponovo mogao uključiti u priču i možda pokvariti planove njemačkoj ekipi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi