Čovjek kojem je De Gea okrenuo leđa: Čista mi je savjest, to mi je bitnije od novca

Alvarez trenirao De Geu

Čovjek kojem je De Gea okrenuo leđa: Čista mi je savjest, to mi je bitnije od novca

E. Škorić

Emilio Alvarez, sada bivši trener golmana Manchester Uniteda, govorio je kako ga je prevario David de Gea.

16. septembra 2019. Manchester United obnavlja ugovor Davida de Gee do 2023. godine. Španski golman postaje najplaćeniji golman na svijetu s platom većom od 12 miliona eura godišnje.

Međutim, ta je obnova imala kolateralne učinke i ostavila važne posljedice u okruženju ovog golmana. S jedne strane, Jorge Mendes prestao je biti njegov agent, a Emilio Alvarez dao je ostavku na mjesto trenera golmana Manchester Uniteda.

On tvrdi da nije Manchester United otkazao saradnju s njim, već da je sam odlučio da ode zbog De Gee. Prethodno ga je doveo Jose Mourinho kako bi na taj način i De Gea bio bolji, a uz to kako bi Alvarez dodatno zadržao španskog reprezentativca na Old Traffordu.

"Nije istina da je Manchester United odustao od mojih usluga. Zapravo, nakon što je De Gea obnovio ugovor, United mi je ponudio novi ugovor. Ja sam bio taj koji je tražio da se sastanem s klubom kako bih im rekao da želim otići, a na tom sastanku meni predlože da dobijem novi ugovor. Rekao sam im da odlazim, ali da ne odlazim iz Uniteda, već da ne želim trenirati De Geu. Osim što sam bio njegov mentor u Atletico Madridu i osoba koja ga je uvjerila da potpiše za United i njegov golmanski trener, bio sam i njegova osoba od povjerenja u Manchesteru. U United sam došao zahvaljujući sjajnom radu Jorgea Mendesa i zato što me je Mourinho želio potpisati za razvoj i lojalnost Davida De Gee u klubu, jer je u tom trenutku htio napustiti United", rekao je Alvarez.

Zbog čega ste onda prestali da radit s De Geom? Šta se promijenilo u tom odnosu?

"Nakon gotovo tri godine napornog rada i sastanaka na kojima je United dogovorio da mu ponudi novi ugovor i pretvori ga u najplaćenijeg golmana, u svom uredu sam saznao da se sve desilo iza mojih leđa. Iskreno, činilo se to kao nedostatak odanosti našem prijateljstvu. Osim toga, tokom pregovora o njegovoj obnovi imao je neslaganje s osobom koja je obavila sve pregovore kako bi mogao prikupiti ono za što ga tereti, a u posljednjem trenutku prihvatio je da se još jedna osoba umiješa u pregovore. Pitao sam Davida zašto mi ništa nije rekao, a on mi je odgovorio da su mu rekli da ne smije nikome reći. To me šokiralo. Način na koji razumijem svoju profesiju ne može se razvijati ako ne postoji veliko povjerenje između trenera i golmana", objasnio je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Otkrio je da su ga zvali iz PSG-a i Real Madrida, ali zbog De Gee i odanosti ostao je u Manchester Unitedu, mada se kasnije prevario.

"Osjećao sam tada da je ispravno to što odbijam druge ponude zbog Manchestera. Bio sam odan i danas imam čistu savjest. Mogao bih imati više novca, ali više cijenim to što sam zadovoljan sobom. Neki navijači Uniteda mi pišu da se vratim jer De Gea bez mene nije isit golman", rekao je Alvarez.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi