Manchester United je imao poziciju koja vodi u Ligu prvaka, a onda "tragedija" na Old Traffordu!

Crveni đavoli prokockali veliku priliku

Manchester United je imao poziciju koja vodi u Ligu prvaka, a onda "tragedija" na Old Traffordu!

CAS je prihvatio žalbu Manchester Cityja i "preokrenuo" zabranu takmičenja u Evropi. To znači da u Premiershipu četvrta pozicija ostaje posljednja koja vodi u Ligu prvaka.

A Manchester United je večerašnjom utakmicom zamalo uspio preskočiti četvrto mjesto i doći na treću poziciju. Tako bi Crveni đavoli u posljednja tri kola branili poziciju koja vodi u Ligu prvaka. Međutim, United je uspio ispustiti pobjedu u posljednjim trenucima meča.

United je večeras u okviru 35. kola na Old Traffordu remizirao sa Southamptonom rezultatom 2:2.

Šokirali su Sveci Crvene đavole na otvoranju meča pošto je Armstrong u 12. minuti pogodio za 0:1 nakon ubacivanja Redmonda. Prethodno je Pogba napravio veliku grešku i izgubio loptu na nekih 25 metara od vlastitog gola. Ipak, domaći su vrlo brzo i lako došli do preokreta.

Prvo je u 20. minuti Martial nekako uspio probaciti loptu do Rashforda koji je utrčavao po lijevom krilu, a Englez je rutinski matirao golmana Southamptona. Samo tri minute kasnije, Bruno Fernandes upisuje asistenciju, a Martial sjajno probija po lijevom krilu i postiže lijep pogodak za preokret i rezultat prvog dijela.

U drugom poluvremenu je ritam utakmice poprilično opao.

Ipak, treba izdvojiti sjajan udarac Redmonda i još bolju odbranu Davida De Gee u 85. minuti utakmice, a onda naravno i šok za domaće u sedmoj minuti sudijske nadoknade kada je Obafemi iskoristio priliku u kojoj se našao i pogodio za konačnih 2:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako je United ostao bez pobjede i prokockao veliku priliku da se tri kola prije kraja sezone domogne mjesta koje vodi u Ligu prvaka, pogotovo jer su Chelsea i Leicester kiksali u svojim mečevima 35. kola.

Ovako United ostaje peti sa 59 bodova, dok je Leicester i dalje četvrti sa istim brojem bodova, a Chelsea treći sa 60 bodova. Međutim, do kraja sezone nas očekuje itekako zanimljiva borba za LP u Premiershipu, a duel Leicestera i Manchester Uniteda u posljednjem kolu bi mogao biti direktni okršaj za plasman u elitno UEFA-ino takmičenje.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1987
Šteta ali mislim da ce UNITED biti među 4 najbolje Chelsea ima zadnje dvije utakmice teške Leicester ima zadnje tri teske a United opet ima ponajbolji raspored treba sad dobit Crystal Palace u Londonu i West Ham kod kuće i mislim da ce to biti dovoljno
4 3
ekstravaganzni.
Ja ne znam sta se desava?? Cim izadju Bruno i Pogba to je onaj Murinjov junajted... Maguire je toliko los da ga treba za dz pordat... Bruka idemo dalje GGMU
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi