Čovjek koji bi mogao da parira i Boltu: "Bivši trener mi je govorio da usporim!"

Adama Traore ruši rekrode

Čovjek koji bi mogao da parira i Boltu: "Bivši trener mi je govorio da usporim!"

Edmir Škorić

Adama Traore najbrži je igrač na FIFA 19, a svoju nevjerovatnu spritenrsku moć demonstrira često na premierligaškim mečevima.

Nogometaš Wolverhamptona je i protiv Uniteda znao da poput brzog voza projuri kraj odbrane, no nije bilo preciznosti u završnici. Mada, činjenica je da se radi o igraču kojem malo ko može da parira u trčanju.

"Lijepo je znati da ste najbrži igrač na FIFA 19. Usain Bolt je počeo da igra za Central Marine, tako da ću možda imati rivala, ali upamtite - Usain nije s loptom osvajao zlatne medalje!", kazao je Traore.

"Očigledno je da bi me Bolt uzeo na 100 metara na stazi, ali na travi na 30 metara s loptom... E tu bih ja dobio!"

"Potpuno je drugačije kada trčite s loptom. Više puta sam trenirao sa stručnim sprinterima i svi se slažu da trčanje s loptom i trčanje bez lopte zahtijevaju potpuno drugačije tehnike. Rečeno mi je da ne moram toliko da podignem koljena jer nikada neću morati da trčim 100 metara za vrijeme utakmice", tvrdi Traore.

Kaže kako mu je maksimum da istrči 60 metara, a da obično sprinta na 20 ili 30 metara u toku utakmice.

"Bolt kada trči na 100 metara ne mora svakih pet metara da kontroliše loptu", zaključio je Adama.

Častr najbržeg u ovoj sezoni Premier lige ipak je pripala Evertonovom Calvert-Lewisu koji je 18. avgusta imao brzinu u jednom trenutku 34,94 km/h. Međutim, Traore je tri puta ranije prešao tu brzinu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegov sprinter trener mu je dao zanimljiv savjet: "Govorio mi je, previše si brz, uspori malo. U nekom trenutku ipak moram da kontrolišem brzinu kako bi to u nogometnoj utakmici bilo produktivno", završio je igrač Wolvesa, koji su danas na Old Traffordu osvojili bod (1:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti