Čovjek koji je Italiju zavio u crno novi trener kluba Milana Đurića

Javnost ga ne pamti po dobru

Čovjek koji je Italiju zavio u crno novi trener kluba Milana Đurića

S. Grebović

Gian Piero Ventura novi je trener Salernitane, drugoligaške ekipe na "čizmi".

Iskusni italijanski stručnjak postao je trener tima čije boje brani i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Milan Đurić već punu godinu dana.

Ventura je ostao lošem sjećanju italijanske javnosti jer su Azzurri upravo pod njegovom palicom ostali bez Svjetskog prvenstva nakon čak šest decenija.

Tokom 40-godišnje trenerske karijere, između ostalih, vodio je Sampdoriju, Udinese, Lecce, Napoli, Veronu, Bari, Torino, Veneciju...

Ekipa Salernitane je minulu sezonu u italijanskoj Seriji B okončala na 16. poziciji sa 38 osvojenih bodova, a opstanak je izborila kasnijim doigravanjem protiv Venezije od koje je bila uspješnija ukupnim rezultatom 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi