Čovjek koji je trebao predvoditi Sjevernu Irsku u baražu pozitivan na koronavirus

Negativan na prvih pet testova

Čovjek koji je trebao predvoditi Sjevernu Irsku u baražu pozitivan na koronavirus

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina je u martu trebala igrati meč baraža za Evropsko prvenstvu. Planirano je da Zmajevi na Bilinom polju dočekaju Sjevernu Irsku, ali pojava koronavirusa prolongirala je taj susret za jesen. 

Na klupi Sjeverne Irske je tada trebao sjediti Michael O'Neill, ali on se povukao sa selektorske pozicije i maksimalno posvetio klupskim obavezama.

O'Neill je već neko vrijeme menadžer Stoke Cityja, a uoči planiranog meča protiv Manchester Uniteda ustanovljeno je da je iskusni stručnjak pozitivan na koronavirus.

Manchester United i Stoke City su sinoć trebali odigrati prijateljski meč, ali prilikom testiranja ustanovljen je pozitivan nalaz pa je susret prolongiran.

"Naš menadžer Michael O'Neill je bio pozitivan na COVID-19 nakon posljednjeg kruga testiranja. Na svih prethodnih pet testiranja bio je negativan. Sada će se podvrgnuti svim zadanim mjerama te provesti određeno vrijeme u samoizolaciji uz virtualni kontakt sa svojim pomoćnicima i igračima", objavio je Stoke.

Sezona u Championshipu se nastavlja 20. juna. Stoke City će gostovati Readingu, ali je upitno da li će na klupi Lončara sjediti O'Neill.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi