Zbog novonastalih promjena Sjeverna Irska protiv BiH bez dugogodišnjeg selektora?

O'Neill bi mogao otići

Zbog novonastalih promjena Sjeverna Irska protiv BiH bez dugogodišnjeg selektora?

E. Škorić

Budućnost Michaela O'Neilla na mjestu selektora Sjeverne Irske neizvjesna je nakon što je Euro 2020 odgođen za godinu dana zbog pandemije koronavirusa.

O'Neill je imenovan za menadžera Stokea u novembru, ali uz dogovor s klubom, odlučeno je da ostane na čelu Sjeverne Irske za mečeva baraža Lige nacija.

Mečevi play-offa bili su planirani za kraj marta (26. polufinale i 30. finale), no UEFA je danas objavila da će se Evropsko prvenstvo zbog pandemije koronavirusa igrat tek na ljeto 2021. godine, a utakmice doigravanja iliti baraža u junu ove godine.

Očekuje se da će Stoke i Sjeverna Irska voditi razgovore kako se situacija razvija, ali komplikacije bi mogle nastati ako utakmice nove sezone Lige nacija krenu prije utakmica play-offa.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U svakom slučaju, nije isključeno da O'Neill napusti klupu Sjeverne Irske prvi put od 2011. godine, pošto će u Stokeu inzistirati da bude posvećen novoj sezoni klupskog nogometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti