Michael O'Neill više nije selektor reprezentacije Sjeverne Irske

Protivnik naše reprezentacije u baražu ostao bez selektora

Michael O'Neill više nije selektor reprezentacije Sjeverne Irske

E. Oštraković

Michael O'Neill više nije selektor Sjeverne Irske, te tako neće voditi ovu reprezentaciju u utakmicama baraža protiv Bosne i Hercegovine.

On je odlučio, nakon što su utakmice baraža prolongirane, da nakon osam godina napusti klupu reprezentacije.

Glavni razlog je taj što se želi maksimalno posvetiti poslu u svom novom klubu koji je preuzeo, a riječ je o Stoke Cityju.

"Nadao sam se da ću voditi reprezentaciju protiv Bosne i Hercegovine, ali situacija se promjenila i to neće biti moguće. Bilo je važno ostaviti ekipu u najboljem mogućem stanju i oni imaju velike šanse da se kvalifikuju na Evropsko prvenstvo", rekao je O'Neill.

On je na čelu reprezentacije Sjeverne Irske bio osam godina, te je bio četvrti selektor u Evropi sa najdužim stažom u jednoj reprezentaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi