Da ikako može selektor Sj. Irske bi spriječio dva bh. reprezentativca da ne dođu na okupljanje

Za utakmicu baraža

Da ikako može selektor Sj. Irske bi spriječio dva bh. reprezentativca da ne dođu na okupljanje

A. Čaušević

Polufinalni duel baraža za Evropsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske će se igrati kako je planirano, barem tako trenutno stoje stvari. 

Zbog epidemije koronavirusa upitno je da li će se susret na Bilinom polju 26. marta igrati pred navijačima. Jučer je prolongirana i prodaja ulaznica.

Bh. reprezentativci će se okupiti 23. marta, a da ikako može selektor Sjeverne Irske bi spriječio dolazak dvojice fudbalera - Edina Džeke i Miralema Pjanića.

"Bila su dvojica igrača koji su nam nanijeli najviše štete u utakmicama Lige nacija", kazao je O'Neill govoreći o Pjaniću i Džeki prenosi BBC.

"Nisam u poziciji da ih zadržim u Italiji, ma koliko to želio. Nemam tu moć. Takva situacija je veći problem za FS Bosne i Hercegovine nego za nas".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Situacija je veoma nejasna. Imaju do pet igrača u svom timu koji nastupaju za klubove u Italiji. Ali dok ne dobijemo pojašnjenja ili slično nema smisla tome dodavati previše pažnje".

Edin Džeko, Miralem Pjanić, Asmir Begović i Ervin Zukanović su fudbaleri iz Serije A koji su se našli na spisku Dušana Bajevića. Njihov dolazak na reprezentativno okupljanje za sada nije upitan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti