Čovjek koji je u sjenu bacio i Salaha na Anfieldu okupio prijatelje i "častio" ih centaršutevima

Nije zaboravio svoje korjene

Čovjek koji je u sjenu bacio i Salaha na Anfieldu okupio prijatelje i "častio" ih centaršutevima

A. Čaušević

Mohamed Salah i Virgil van Dijk su najveće zvijezde Liverpoola, međutim u sedmici iza nas jedan igrač je zasjenio Egipćanina i Holanđanina. 

Trent Alexander-Arnold je zbog famoznog načina na koji je izveo korner u duelu polufinala Lige prvaka protiv Barcelone bio top tema kako na Ostvru tako i u Evropi.

Brzo razmišljanje mladog fudbalera rezultiralo je četvrtim golom Redsa kojeg je postigao Divock Origi za drugi uzastopni plasman u finale Lige prvaka.

Juergen Klopp, a sigurno ni navijači Liverpoola u ovom trenutku sigurno ne bi ni pomislili na traženje drugog desnog beka.

Redsi su jučer igrali svoj posljednji meč na Anfieldu u ovoj takmičarskoj godini. Sa 2:0 pobijeđen je Wolverhampton, ali to nije bilo dovoljno za osvajanje šampionske titule jer je istovremeno Manchester City bio ubjedljiv protiv Brightona.

Nakon što je utakmica završila te se tribine ispraznile Trent je na teren pozvao najbolje prijatelje te ubacivao s desne strane kako bi osjetili kakav je osjećaj zabiti gol na ovom kultnom stadionu.

Iako je sa 20 godina postao zvijezda Premiershipa ovaj talentovani fudbaler očigledno nije zaboravio odakle dolazi.

Inače, poslije utakmice je bio razočaran što Liverpool ni nakon skoro 30 godina nije osvojio titulu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Razočaran sam, teško je ovo prihvatiti, ali je City pokazao da je jedan od najboljih svjetskih timova. Izgubili smo samo jednu utakmicu i očekuješ da budeš prvak. Ali tako je kako je, pokušat ćemo sljedeće sezone", rekao je Alexandre-Arnold.

Prije nego što ode na zasluženi odmor, ostalo mu je još "samo" da odigra finale Lige prvaka protiv Tottenhama 1. juna u Madridu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti