Čovjek odluke, Giorgio Chiellini: Sreća prati hrabre, mi smo našu zaradili

Iskusni defanzivac je večeras odigrao odličnu partiju protiv Tottenhama

Čovjek odluke, Giorgio Chiellini: Sreća prati hrabre, mi smo našu zaradili

Nakon što je u prvom meču osmine finala Lige prvaka u Torinu viđen remi (2:2), Juventus je na Wembleyju nakon preokreta savladao Tottenham sa 2:1 i prošao u četvrtfinale.

Poveo je Tottenham preko Heung-Mina u 39. minuti, ali su Higuain i Dybala svojim golovima, u 64. odnosno 67. minuti, donijeli preokret Staroj dami. Međutim, jedan od najzaslužnijh za trijumf Juventusa je bio iskusni defanzivac Giorgio Chiellini koji je upisao najveći broj uspješnih startova, blokiranih udaraca i "raščišćenih" lopti od svih fudbalera na susretu.

"Bio je ovo težak meč, ali meč kakav smo i očekivali. Na kraju prvog poluvremena, uprkos mnogim poteškoćama koje smo i predviđali, znali smo da ćemo imati svoje šanse i da ih moramo iskoristiti... Igrali smo manje-više dobro, ali sreća prati hrabre, tako da smo mi zaradili našu sreću. Bili smo ekipa od početka do kraja i zaslužili pobjedu. Tottenham je imao svoje šanse i to je dobra ekipa, ali oni su na ivici da budu u mogućnosti dobijati ovakve vrste utakmice... nekada vam je potrebna iskra, možda je to osvajanje trofeja. Ali mi smo imali naše iskustvo i iskoristili smo ga na najbolji mogući način u ovoj situaciji", poručio je Chiellini nakon meča, pa nastavio:

"Gledali smo utakmicu PSG-a i Real Madrida i ako je neko zaslužio pobjedu to je onda Real. Nije slučajnost što se Real muči u La Ligi, ali u ovakvim utakmicama nikad ne griješe".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Godinu za godinom mi smo sticali to iskustvo. Tri-četiri puta smo stizali daleko u Ligi prvaka. Prve godine smo imali sreće sa žrijebom, ali pobjeda nad Realom je bila vjetar u leđa za nas... Svake godine nešto naučite, ali ako uzmemo u obzir kvalitet koji imamo na raspolaganju mi moramo igrati puno bolje. Svjesni smo toga, nismo slijepi, ne možemo biti zadovoljni samo zbog rezultata", dodao je na kraju sjajni defanzivac Stare dame.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi