Kad igra Džeko igra i Inter: Dijamantov sjaj obasjao i Lautara Martineza
Foto: Inter - Twitter

Trijumf Intera na neugodnom gostovanju

Kad igra Džeko igra i Inter: Dijamantov sjaj obasjao i Lautara Martineza

Eldar Ganibegović

U okviru 20. kola italijanske Serije A Inter je kao gost danas s 1:2 savladao ekipu Cremonesea, a ponovo je jedan od junaka viceprvaka Italije bio Edin Džeko.

Krenuo je Inter ofanzivno u utakmicu, no nešto više pred golom domaće ekipe nije napravio, da bi u 11. minuti doživjeli potpuni šok.

Meite je dodao loptu do Okerekao koji postiže gol sezone. Ne treba taj gol posebno opisivati, samo ga pogledajte. Gol koji je Okereke postigao za vodstvo Cremonesea protiv Intera pogledajte klikom ovdje.

Ipak, nedugo zatim, u 21. minuti Inter dolazi do izjednačenja. Edin Džeko je šutirao, brani golman domaćih, a Lautaro Marinez otpadak posprema u mrežu.Gol Lautara Martineza pogledajte ovdje

Do kraja prvog dijela Lautaro Martinez ije imao još tri pokušaja, a golman Cremonesea ukrotio je i sjajan pokušaj Dimarca.

Odmah na otvaranju drugog dijela u šansama Martinez i Džeko, branio im je Carnesecchi, da bi onda i Cremonese napravio dvije šanse preko Benassija i Ciofanija.

Oglasi

Igrala se 64. minuta kada je Džeko bio u novoj sjajnoj šansi kada mu je šut blokiran, a onda trenutak odluke.

Edin Džeko je uzeo stvari u svoje ruke, sjajno je uposlio Lautara Martineza koji pogađa za 1:2. Gol pogledajte ovdje.

Do kraja je Cremonese imao šanse da izjednači, no Zanimacchia i Dessers nisu bili precizni.

Naš kapiten igrao je do 77. minute, kada je Simone Inzaghi odlučio da na teren pošalje Romelua Lukakua.

Nakon ove utakmice Inter je drugi s 40 bodova, 10 manje i utakmicom više od Napolija, dok je Cremonese zakucan za dno tabele s osam bodova i još uvijek nema nijednu pobjedu.

Za tri dana Inter dočekuje Atalantu u Kupu Italije, a petog februara gledat ćemo Derby della Madonnina (meč s Milanom) u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 20. kolo:

Cremonese - Inter 1:2 (Okereke 11'; Martinez 21', 65')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1646074464
Klasa!
9 0
SEJFUDIBIKODZE
pise se koje dao go ,a ti Dzeko igraj za ekipu, i cupaj ovog bezveznjakovica ,njemu se pisu golovi a tebi kurcina,samo u njemackoj su igrali na tebe ,a u italiju si dosao i postao vezni, i nikada nisi stvorio svoj ja, kad je tebe Martinez uposlio...
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi