Nikad sit, uvijek gladan: Kad je shvatio da mu nije pripisan gol, Ronaldo je "poludio"

Uzalud se radovao

Nikad sit, uvijek gladan: Kad je shvatio da mu nije pripisan gol, Ronaldo je "poludio"

A. Čaušević

Portugal je sa dvije pobjede u prva dva meča grupne faze Svjetskog prvenstva izborio plasman u nokaut fazu. U utorak je sa 2:0 savladan Urugvaj, a dvostruki strijelac je bio Bruno Fernandes.

Portugalci su do trijumfa stigli golovima iz drugog poluvremena. Prvi put Muslera je loptu vadio u u 54. minuti. Ronaldo je mislio da je bio strijelac, ali je gol pripisan Fernandesu.

U prvi mah se činilo da je kapiten prvaka Evrope iz 2016. godine dodirnuo loptu glavom, ali je FIFA odlučila da pogodak pripiše njegovom saigraču.

Uvećana fotografija pokazuje da je Ronaldo ipak koliko-toliko zakačio loptu, međutim u FIFA-i su smatrali drugačije pa je najpopularniji fudbaler današnjice ostao bez svog drugog gola na Mundijalu.

Kada su u pitanju golovi Ronaldo je nezasit. Iako nije krio sreću zbog pobjede poslije utakmice je i odlučio da protestvuje zbog nepriznatog gola.

Oglasi

Na internetu se pojavio snimak kako poslije završenog susreta Ronaldo maše rukama te pokazuje da ga je lopta okrnula jasno iskazujući nezadovoljstvo.

I poslije utakmice sam Fernandes je priznao kako je mislio da je Ronaldo postigao gol jer je njemu i uputio loptu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/ClhO_C1qILh/[/instagram]

"Mislim da nije bitno ko je strijelac, ali sam imao osjećaj da je Ronaldo dodirnuo loptu. Njemu sam jedodao, ali najvažnije je da smo pobijedili", kazao je Fernandes.

Inače, poslije utakmice obojica fudbalera su bili odlično raspoloženi te su očigledno razmišljali samo o jednom, a to je pobjeda.

Portugalu je ostao još meč protiv Južne Koreje gdje će im biti dovoljan i bod za potvrdu prvog mjesta u grupi.

Promo

Top Komentari

struja
Nije dao ali je dosta uticao pogotku.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi