Pokazao je instinkt "najboljeg svih vremena", ali Ronaldovo slavlje je bilo kratkog daha

Majstor posebne klase

Pokazao je instinkt "najboljeg svih vremena", ali Ronaldovo slavlje je bilo kratkog daha

A. Čaušević

Cristianu Ronaldu je dovoljan treptaj oka da postigne gol, potvrdio je to i na meču protiv Urugvaja u meču 2. kola Svjetskog prvenstva, međutim njegovo slavlje je bilo kratkog daha.

Već skoro dvije decenije Portugalac teroriše protivničke odbrane i jednostavno je nezaist. Svaki gol proslavlja kao da mu je prvi. 

Ronaldo je mislio da je protiv Urugvaja postigao novi gol. Kada je još jednom pokazao svoj instinkt "fudbalskog ubice" te da s pravom nosi epitet najboljeg igrača svih vremena.

Najpopularniji fudbaler današnjice je vješto izbjegao ofsajd zamku te pogodio za slavlje svoje selekcije. 

Međutim, ponovljeni snimak je pokazao da Ronaldo uopšte nije dirao loptu, pa je gol pripisan Bruni Fernandesu.

Vodeći gol Portugala protiv Urugvaja  možete pogledati ovdje. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Slavnom Portuglacu je ovo vrlo vjerovatno posljednje veliko takmičenje u dresu reprezentacije pa nije iznenađenje što djeluje posebno nadahnut tokom utakmica.

Kada sazna da on nije strijelac gola sigurno će biti razočaran, ali i dodatno gladan da postigne novi gol.

Top Komentari

YouTalkinToMe
Joj kad sazna da nije njemu pripisan gol, yebat će sve.
4 2
Pa i onaj gol iz penala koji je dao Ronaldo protiv Gane, nije ni bio penal, nego je Ronaldo dobro odglumio faul u kaznenom prostoru,
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi