Jancker ogorčen kako se postupalo s Lewandowskim: "To je nemoguće"

Komentarisao izbo za igrača sezone

Jancker ogorčen kako se postupalo s Lewandowskim: "To je nemoguće"

E. Škorić

Nekadašnji napadač Bayerna Carsten Jancker ogorčen je zbog načina na koji je izabran igrač sezone u Bundesligi.

Iako je Lewandowski postigao 41 gol i srušio 49 godina star rekord Gerda Mullera, Poljak nije dobio nagradu za igrača sezone u Njemačkoj.

Ona je na kraju pripala Erlingu Haalandu. Istina je da je Norvežanin takođe bio sjajan tokom sezone, no apsurdno je bilo da bilo ko pored Lewe dobije ovu nagradu. A stvar je u tome da je Njemački nogometni savez organizovao glasanje za igrača sezone uz pomoć popularne kanadske kompanije EA Sports. Brojni igrači popularne video igre FIFA odabrali su Haalanda jer očigledno da je daleko veći broj igrača koje imaju karticu napadača Borussije u svom FIFA Ultimate Teamu (FUT).

Jancker, nekadašnji napadač Bayerna, smatra da takav način odabira najboljeg igrača sezone nije fer.

"Ne može biti tako. Po mom mišljenju to je nemoguće. Samo Robert Lewandowski mogao je postati igrač sezone. Uostalom, srušio je rekord koji se činio nemogućim", kazao je Jancker gostujući u jednom podcastu u Njemačkoj.

Mada, svjetski viceprvak iz 2002. godine cijeni Haalanda i njegovo nogometno umijeće.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Vjerujem da je Erling izvanredan igrač i da budućnost pripada njemu. Volim gledati Halanda, posebno mi se sviđa kako se kreće po terenu. Sviđa mi se i njegov stav. Kad počne trčati, praktički ga je nemoguće sustići", dodao je Jancker.

Haaland je sezonu u Bundesligi završio sa 27 golova, a njegova Borussia osvojila je Kup, dok je prvenstvo okončala na trećem mjestu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi