Cristiano Rolando je posljednji gol van šesnaesterca postigao još u oktobru 2018. godine

Messiju to dosta bolje ide

Cristiano Rolando je posljednji gol van šesnaesterca postigao još u oktobru 2018. godine

Endin Čaušević

Čini se da će još dugo među ljubiteljima fudbala biti dilema oko toga ko je bolji igrač - Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi?

Messija i Ronalda već više od deset godina gledamo na velikoj sceni, te oni dominiraju kada su u pitanju individualne nagrade. Trenutno je u prednosti Messi koji je osvojio šest Zlanih lopti, dok Ronaldo ima jednu manje.

Međutim, bez obzira na sve uvijek će biti postojati debata oko toga ko je od njih dvojice bolji. Zanimljiv podatak otkrio je i portal WhoScored koji je čini se stao na Messijevu stranu.

Oni su objavili zanimljiv podatak da je Ronaldo posljednji gol van kaznenog prostora postigao još u oktobru 2018. godine kada je Juventus igrao protiv Empolija, dok to Messiju ide dosta bolje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Otkako je Ronaldo postigao posljednji gol van kaznenog prostora Messi je uspio da postigne čak 14 takvih golova. Zbog toga jedva čekamo da ludilo oko pandemije koronavirusa prođe, te da Messi i Ronaldo nastave svoju fantastičnu utrku.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Dobro Ronaldo je napadač, pravi napadač je u šesnaestercu prije svi ostali igrača. Dok je Messi druga tipa, on dobije loptu van šesnaesterca 95% vremena
2 0
Arnel925
Tačno tako, Ronaldo sve više što ulazi u godine postaje pravi napadač, ne koristi previše vremena van šesnaesterca, a i kad je van šesnaesterca na krilu je gdje su dosta manje šanse da zabijes gol van šesnaesterca nego što je to Messiju i Modriču recimo. Messi je talenat, on je definicija fudbalske legende i sumljam da će ikad biti bolji od njega talenat u svijetu fudbala. Ronaldo je mašina i sumljam da će ikad biti neko bolji fizičke spreme i toliko raditi na sebi da bude najbolji fudbaler kao što to Ronaldo radi. Dvije legende
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi