Cristiano Ronaldo bi se kao i Messi mogao vratiti broju sa početka karijere
Foto - EPA

Sedmicu ne može dobiti

Cristiano Ronaldo bi se kao i Messi mogao vratiti broju sa početka karijere

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo je protekle sedmice postao novi igrač Manchester Uniteda.

Legendarni Portugalac dogovorio je dvogodišnju saradnju sa Crvenim đavolima, a na Old Trafford se vraća nakon 12 godina.

Prethodnih dana konstantno se priča o tome koji će broj Cristiano nositi u Manchester Unitedu i spominjale su se razne opcije.

Njegova 'sedmica' je zauzeta i pripada Edinsonu Cavaniju. On je jučer nastupio sa ovim brojem na utakmici i tako je svaka nada da bi CR mogao uzeti ovaj broj vjerovatno završena. On će birati drugi broj, a slobodni su trenutno brojevi 12, 15, 28...

Lako bi se moglo desiti da Ronaldo na kraju uzme broj 28. Upravo je sa tim brojem nastupao na početku karijere u dresu Sportinga iz Lisabona i neće biti iznenađenje ako se odluči na ovaj broj.

Nešto slično je napravio njegov veliki rival Lionel Messi u PSG-u. Odlučio se uzeti broj 30 sa početka karijere, odbio je čak i 'desetku' koju mu je nudio Neymar jer za njega broj 30 označava novi početak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostaje nam da vidimo hoće li i Cristiano napraviti isto. Trenutno je broj 28 najrealnija opcija, osim ako se ne desi neko iznenađenje i CR odabere neku čudnu opciju.

Pored broja 28 Ronaldo je u reprezentaciji Portugala igrao sa brojem 17, a jednu sezonu u Real Madridu je nosio 'devetku'.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Viper20
Navijac sam Utda,ali sa ovim člankom smarate isk,jos 5x ćete objavit JEL ODLUCIO,KOJI MISLI,KOJI JE SLOBODAN itd
6 0
Eno30
Ma uzece 7 to njegov zastitni znak a i Nike je prodo CR7 kopacki milione sa tim znakom, tako da mislim da ce oni to nekako u riktat. A juce i vi pisete da je Cavani spreman da dane broj 7 i da englesko pravilo pristalo na to. A sad opet pisete ovako
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi