Potvrđena najveća ponuda u historiji fudbala
Cristiano Ronaldo još uvijek nije dao zeleno svjetlo za završetak transfera, ali uskoro će se i to desiti (Foto: EPA)

Čeka se zeleno svjetlo

Potvrđena najveća ponuda u historiji fudbala

M. Šljivak

Portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo (37) karijeru bi trebao nastaviti u ekipi Al Nassra iz Saudijske Arabije, a za potpis ugovora legendarni Portugalac će dobiti zaista nestvarnu cifru i plata će mu biti nevjerovatnih 200 miliona eura na godišnjem nivou.

Cristiano Ronaldo je prije mjesec dana napustio Manchester United i dosta se pisalo o tome gdje će legendarni Portugalac nastaviti karijeru.

Imao je 37-godišnji napadač želju da ostane u Evropi i da igra u Ligi prvaka. Međutim, klubovi nisu imali namjeru da ga angažuju jer je jednostavno za većinu njih preskupa opcija.

Na kraju je Cristiano odlučio prihvatiti ponudu kakva se ne pamti u svijetu fudbala. Al Nassr iz Saudijske Arabije ponudio mu je ugovor koji će mu donijeti 200 miliona eura godišnje.

"Al Nassr pokušava na sve načine završiti posao i nadaju se kako će potpisati do kraja godine. Potvrđeno je da se radi o ugovoru od 200 miliona eura godišnje uz ugovor do juna 2025. godine", piše poznati novinar i transfer guru Fabrizio Romano.

Međutim, Cristiano Ronaldo još uvijek nije 'prelomio'. On odmara u Dubaiju s porodicom i očigledno ni njemu nije baš lako da donese odluku o odlasku iz Evrope, iako se radi o nestvarnoj ponudi.

Oglasi

Tokom karijere Ronaldo je igrao za Sporting iz Lisabona, Manchester United u dva navrata, Real Madrid i Juventus.

Najveće uspjehe u karijeri CR je imao u dresu Reala s kojim je od 2009. do 2018. godine dominirao evropskim fudbalom uz porušene brojne rekorde ovog kluba.

Međutim, pad u formi po dolasku u Manchester United bio je očigledan. Posebno se to odnosilo na ovu sezonu u kojoj je Cristiano izgledao zaista katastrofalno.

Na kraju se od Manchester Uniteda oprostio na ružan način blateći klub i menadžera i slavnom intervjuu i klub je odlučio da s njim raskine saradnju.

Treba istaći da će u slučaju da donese odluku o potpisu za Al Nassr nakon igračke karijere Ronaldo postati ambasador kluba do 2030. godine.

Top Komentari

nakopitam
Kralj
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi